Archive | Life RSS feed for this section

angin bayu

24 Mar

hai hai hai.. harini dah jumaat 25 mac 2017. sekejap je kan..

angin bayu berlalu pergi dengan pantas..

skrg ni aku tgh jaga exam.. jap lagi abis je jaga exam terus shoot g key el..

sebenarnye malas nak menjejakkan kaki kat bandar metropolitan yang serba jem tu. tp apa kan daya. layan kan aje laa.. esok ade event kat putrajaya kan. 

penat nye kaki.. lagi satu jam nak jaga exam ni.. harini jaga exam kat dewan.. so biasanya bile jaga kat dewan kene jalan jalan.. kaki dah lenguh daa ni..

ok laa.. nanti ketua pemeriksa nampak lak aku main henpon ni.. hehe

nak sambung jalan.

kembali setelah lama tak update

17 Mar

Assalammualaikum..

rasa nya dah bertahun tahun tak update blog.. terlupe lak ade blog.. dulu kalo update blog time tu tgh bersedih je n tgh stress je.. posting lama pun dah lama delete..

ohh skrg ni aku ade kat kelas tgh jaga exam.. seperti tahun tahun sudah jugak rutin ni time final exam je laa.. 

skrg ni busy sgt laa.. lps je kawin.. rezeki bertambah.. byk job sana sini.. tu laa ade jek rezeki Allah bagi. rezeki tak semestinya wang ringgit. kadang2 hati tak runsing pun rezeki jugak.

semalam aku baru siap sistem utk print kad n sampul surat. biasa laa keje keje last minit ni.. tu yg buat aku keje tak abis abis tu.. kad harap sampai harini laa kan. so harini dah bole start print.. ahad atau isnin dah bole pos.

sebenarnye ikotkan checklist aku.. mmg keje tak siap siap. tp apa kan daya. sabo je laa..

hari2 aku enjoy.. smlm aku pekene siakap penyet kat giant plentong.. mmg besor ikan siakap.. makan smpai takleh nak makan lagi la. sbb kenyang.. hehe

pergh sedap oii.. kat foodcourt dia je.. ni yg buat aku lapar siakap ni.. haha

td pg sempat laa jugak makan roti beli kat kedai kat kolej ni. bukan apa.. mlm tadi aku lapar dan ngantok.. oleh sbb aku ngantok. so aku tido je laa. 

skrg baru kul 9.30 pagi.. lg sejam setengah nak jaga exam ni.. lapar pulak ni.. 

ohh ramai komplen bile aku lom beranak2 lagi. aku smp satu tahap malas nak jumpe mereke tu semua.. boring laa.. bukan taknak ada anak.. tp rezeki belum ada lagi.. 

kekadang sedih jugak laa kan. bile kawan kawan lain dah ade anak smua. tp pikir balik.. takpe ler.. tuhan bg rezeki lain dulu..

Allah akan beri apa yg kita perlu.. dan aku pegang konsep.. dalam rezeki yg aku dpt.. mesti ade rezeki org lain atau makhluk lain. contohnye rezeki kucing.. belikan makanan yg sedap sedap utk kucing pun sedekah jugak..

ni kucing baru aku. nama dia conet conet.. anak kepada pn kembang.. cucu kepada pn buncit(kucing kesayangan aku yang dah takde) haha

ok laa nak collect exam paper.

Image

Coklat Perisa Oren

7 Feb

semalam aku berjaya buat coklat perisa oren.. senang rupa nya buat coklat yang cantik cantik tu.. yang mahal boleh tahan kalau dijual di luar sana..

lps ni nak buat lagi laa.. yeayy..

sekarang ni hobi baking lak.. mcm mcm kek aku buat. tp cambiasa laa. rumah aku mana ade org makan sgt.. aku makan skit jek.. yang lain bagi kat orang makan laa.. aku suke je..

cayo cayo.. mana tau lps ni bukak bakery lak.. heheh

Boss vs Leader

15 Jun

image

Terukir Di Bintang

13 Feb

Jika engkau minta intan permata tak mungkin ku mampu
Tapi sayangkan ku capai bintang dari langit untukmu
Jika engkau minta satu dunia akan aku cuba
Ku hanya mampu jadi milikmu pastikan kau bahagia

Hati ini bukan milik ku lagi
Seribu tahun pun akan ku nanti
Kan… kamu…

Sayangku
Jangan kau persoalkan siapa di hatiku
Terukir di bintang tak mungkin hilang cintaku padamu

Diam-diam Rindu

7 Feb

Ku …. Tak tahu apakah ini rindu
Yang mengganggu
Ku …. sering saja di bayangi wajahmu
Oh mengapa

Cubaku lari dari mu sayang
Tapi bila kita
Berjauhan
Aku keresahan

Jika
Itulah yang dikatakan cinta
Yang pertama
Jika
Itulah tanda asmara bermula
Bagaimana
Bagaimana nak ku lafazkannya
Sedangkan ku malu

(berterus terang)
Aku hanya wanita

( korus )
Diam diam
Rinduku berbunga rasa sayang
Diam diam
Cintaku berlagu dalam diam
Kau ku sayang sayang
Sayang

Ku … Hanyalah wanita dipinggiran rindu bulan
Kau … Laksana bulan yang menyeri malam
Tak tercapai
Mengertikah kau wahai sang bulan
Cintaku berlagu
Di dalam diam
Aku kerinduan

Carta Hati

5 Feb

hmm.. hoo.. haaa.. mmm..

Engkau duduk di situ
Diam tersipu malu
Mahu mendekati aku

Aku mulai resah
Hatiku jadi kebah
Melihat dirimu aku rebah

Tapi hati ini kuat menyatakan
Kau terkini duduk di carta hati
Lalu cinta kita bermula
Dari mata turun ke jiwa
Dari teman menjadi cinta
Dan berjanji untuk setia

Sehidup semati kita
Menjanjikan bahagia
Untuk kita berdua selamanya

hmm.. hoo.. lalala.. mmm..

Jangan engkau jangan pergi
Jangan tinggalku sendiri
Jangan tinggalkan carta hati

Kau janji kan bahagia
Ku janji kau tak terluka
Teruslah berada di carta hati kita

lalalalala.. hooo…
lalalalala.. mmm…