Archive | March, 2017

angin bayu

24 Mar

hai hai hai.. harini dah jumaat 25 mac 2017. sekejap je kan..

angin bayu berlalu pergi dengan pantas..

skrg ni aku tgh jaga exam.. jap lagi abis je jaga exam terus shoot g key el..

sebenarnye malas nak menjejakkan kaki kat bandar metropolitan yang serba jem tu. tp apa kan daya. layan kan aje laa.. esok ade event kat putrajaya kan. 

penat nye kaki.. lagi satu jam nak jaga exam ni.. harini jaga exam kat dewan.. so biasanya bile jaga kat dewan kene jalan jalan.. kaki dah lenguh daa ni..

ok laa.. nanti ketua pemeriksa nampak lak aku main henpon ni.. hehe

nak sambung jalan.

Advertisements

kembali setelah lama tak update

17 Mar

Assalammualaikum..

rasa nya dah bertahun tahun tak update blog.. terlupe lak ade blog.. dulu kalo update blog time tu tgh bersedih je n tgh stress je.. posting lama pun dah lama delete..

ohh skrg ni aku ade kat kelas tgh jaga exam.. seperti tahun tahun sudah jugak rutin ni time final exam je laa.. 

skrg ni busy sgt laa.. lps je kawin.. rezeki bertambah.. byk job sana sini.. tu laa ade jek rezeki Allah bagi. rezeki tak semestinya wang ringgit. kadang2 hati tak runsing pun rezeki jugak.

semalam aku baru siap sistem utk print kad n sampul surat. biasa laa keje keje last minit ni.. tu yg buat aku keje tak abis abis tu.. kad harap sampai harini laa kan. so harini dah bole start print.. ahad atau isnin dah bole pos.

sebenarnye ikotkan checklist aku.. mmg keje tak siap siap. tp apa kan daya. sabo je laa..

hari2 aku enjoy.. smlm aku pekene siakap penyet kat giant plentong.. mmg besor ikan siakap.. makan smpai takleh nak makan lagi la. sbb kenyang.. hehe

pergh sedap oii.. kat foodcourt dia je.. ni yg buat aku lapar siakap ni.. haha

td pg sempat laa jugak makan roti beli kat kedai kat kolej ni. bukan apa.. mlm tadi aku lapar dan ngantok.. oleh sbb aku ngantok. so aku tido je laa. 

skrg baru kul 9.30 pagi.. lg sejam setengah nak jaga exam ni.. lapar pulak ni.. 

ohh ramai komplen bile aku lom beranak2 lagi. aku smp satu tahap malas nak jumpe mereke tu semua.. boring laa.. bukan taknak ada anak.. tp rezeki belum ada lagi.. 

kekadang sedih jugak laa kan. bile kawan kawan lain dah ade anak smua. tp pikir balik.. takpe ler.. tuhan bg rezeki lain dulu..

Allah akan beri apa yg kita perlu.. dan aku pegang konsep.. dalam rezeki yg aku dpt.. mesti ade rezeki org lain atau makhluk lain. contohnye rezeki kucing.. belikan makanan yg sedap sedap utk kucing pun sedekah jugak..

ni kucing baru aku. nama dia conet conet.. anak kepada pn kembang.. cucu kepada pn buncit(kucing kesayangan aku yang dah takde) haha

ok laa nak collect exam paper.